torstai 12. toukokuuta 2011

Korkojen kera

Päivä on mennyt edelleen kipsutellessa korkkareilla. Mies sanoo että näyttää hullulta kun on maalaisvaatteet ja korkokengät ja onneksi ei ole käynyt alkuperäiskansaa kai niillä olisi ollut kaupunkilaisrouvan tyylissä pokan pitämistä.
"retro-Lyyli"

Vanhanajan Erkki

Tämä talo ei ole osa minun historiaani eikä muistojani. Mietin paljon asioita miten täällä on toimittu ja mitkä asiat ovat entisille ihmisille tuottaneet iloa tai olleet tärkeitä.
Talon sisustukseen emme ole milläänlailla puuttuneet, jollei sitten oteta laskuihin uutta vahakangasta pöydällä. Silti sitä aistii monella tasolla menneisyyttä,  kaikki siitä kuitenkin muistuttaa.
 Talon entinen emäntä on ilmeisesti ollut tarkka ja jämpi, mitään talossa ei ole enempää tai varastossa kuin mitä tarvitsee. Lakanoita ja pyyhkeitä on vain vaihtamiseksi asti, eikä astioitakaan ole kuin ne mitä itsen ja vieraiden ruokkimiseen on tarvittu. Kupit ja kipot ovat useimmat kierrätettyjä. Olen niin ihaillut tavaran vähyyttä ja selkeyttä kaapeissa kun itse on tottunut kuluttamaan ja ostelemaan.

Yhtenä päivänä huomasin kesken tiskauksen peseväni becel-laatikkoa, ei ollenkaan tyypillistä minua. En edes saaressa jemmaile rasioita tai muita purkkeja. Tämä taloko pisti alitajuntani sopeutumaan talon tapoihin, voiko talo viestiä tai olenko jo niin sisällä talon tavoissa?
                                             Eilen illalla tytöt alkoivat yhtäkkiä viivaamaan omia pituuksiaan oven pieleen, mistä sekin ajatus ykskaks tuli?

Mä uskon talonhenkeen, että voi aistia ilmapiiriä ja tunnelmaa. Joissakin taloissa on hyvä ja lämmin toisissa hyvinkin viileää ja epäkodikasta. Saarea minä rakastan juuri siksi että tiedän talon tykkäävän minusta, olen aistinut sen monasti ja uskon että siinä talossa on henkiä joille minä olen tärkeä. Mutta siitä joskus enemmän.Tätä taloa minä edelleen kuuntelen ja koitan ymmärtää haluaako se minut, voisiko meille syntyä yhteistä historiaa? Sitä  en vielä todellakaan tiedä, mutta sen tiedän, että me viihdymme täällä vaikkei sisutus ole todellakaan lapsiperheelle suunniteltu.

1 kommentti:

  1. Uusi lukija ilmottautuu! Ihan mahtavaa löytää tälläinen blogi! :)

    VastaaPoista

Olen mielissäni kommentistasi.
Kiitos ja tulethan taas takaisinkin ;)