maanantai 25. huhtikuuta 2011

Avautumista

..Uudelleen ja uudelleen laskennassa ja vierailuajan kohtaa pyöristämällä aamuun Miljan lasketuksi ajaksi on saatu lauantai, mutta sekin on jo mennyt, karitsoimista vaan ei ole tullut.. Mä alan olla huolissani äks sata, ja kaikesta ja monta kertaa. Luen tietoa netistä ja kirjasta. Niistä on paljon apua ja hyötyä, mutta kyllä niiden tietojen kanssa saa peloteltua itsensä; kaikki tuntuu olevan mahdollista ja hyvästäkin hoidosta huolimatta voi tuloksena olla surua ja vastoinkäymisiä

Milja raasu on niin pieni ja suuren asian edessä.
Erkkikin huolehtii Miljasta
Milja on välillä puuskutellut, maannut ja imeskellyt kaulusvillojaan silmissä kipeä katse

Olemme nyt lähellä ja läsnä. Jo useana yönä olemme käyneet n. 2h välein navetassa ja päivällä sinne kurkkaa joku varmaan 1/2h välein.Riina ensimmäisenä päivystysyönä sai Erssun hellyyspuuskaan


Tähän asti Milja on antanut koskea itseään lähes rajattomasti jos kosketus on ollut tyylikäs, mutta viime yönä sekin muuttui. Nyt se kavahtaa kaikkea kosketusta jos se osuu vatsan tai pepun alueelle.
Eilen karitsan potkut saattoi silmillä havaita,välillä tuntui että koko Milja pompsahtaa niiden voimasta

Olen niin huolissani, ymmärtääkseni tämä on normaalia avautumisvaihetta, mutta se että se kestää näin kauan tuntuu pelottavalta. Kauanko on liian kauan? Onko karitsa väärin tulossa tai liian iso? Missä on lima? Missä ovat supistukset?

Välillä Milja on tosi pirteä, ruoka maistuu, märehtiminen on mukavaa ja kakka ja pissa ovat normaaleja.

Kun näiltä paikallisilta yrittää kysyä he hymyilevät hyväntahtoisesti hössötykselle. Eräskin naapurin mies sanoi vastaukseksi " Pirustako noista ottaa selvää koska ne poikii..."

1 kommentti:

Olen mielissäni kommentistasi.
Kiitos ja tulethan taas takaisinkin ;)